Het echte lekkere eten is de klassieker, de pizza! En pasta en ijs en wat ook heel lekker is de Caprese!

 

Pizza:

De pizza is heel lekker en je kan de lekkerste pizza eten in Napels!

Alles kan je op een pizza doen: kaas, tomatensaus, olijven.  Alles wat je wil.
Pizza is bekend geworden toen, koningin Margaretha van Savoye (ergens tussen 1851 en 1926) en stuk pizza proefde en het heerlijk vond. Ze at een pizza met kaas en tomatensaus.
Pizza is een Italiaans gerecht maar je kan het inmiddels overal bestellen en eten. wel zijn er verschillen in de manier waarop ze gemaakt worden.  In de Verenigde Staten is het deeg iets dikker dan zoals in Italie en doen ze er vaak vlees op de pizza.
Ook is  er een pizza die Hawaii heet. Dat is een pizza met ananas. Dit is één van de populairste pizza's van de wereld. Italianen vinden alleen dat dit niet echt een pizza mag heten want een pizza is hartig en je kan geen zoetigheid (fruit) op je pizza doen. Wat vind jij?!

Mijn favoriete pizza is de pizza Hawaii en peperoni

 

Pasta

In Italie kan je natuurlijk ook de beste pasta' s eten. 

Pasta is er in alle soorten en maten.  Farfalle, penne, maar natuurlijk ook de gewone spaghetti of lasagna bladen kennen we allemaal.  Traditioneel wordt de pasta met een zelf gemaakte groente- tomatensaus gegeten. Dit kan zonder of met vlees. Als het met vlees is heet het Bolognese en anders napolitana. Meer van nu is de pasta pesto (gemaakt van basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas) of alleen pasta met knoflook en een chilipepertje. Pasta kan als hoofdgerecht gegeten worden maar is nu ook steeds meer een bijgerecht en daardoor een vervanger van de aardappel of rijst.  Je kan pasta met vis, kip, gehakt enz combineren.

Mijn favoriete pastagerecht is pasta Bolognese!

 

IJs

Als je in Italië bent, kan je natuurlijk niet weggaan zonder een echt Italiaans ijsje te hebben gegeten. Italiaans ijs staat ook wel bekend als schepijs in Nederland. Er bestaan meer dan 100 verschillende soorten smaken ijs. 

Italiaans ijs is voor het eerst gemaakt in de 16e eeuw. Onbekend is door wie of waar het ijs voor het eerst gemaakt is. Wel wordt er gezegd er het ijs voor het eerst gegeten is door de familie Medici in Florence.
Vanuit Italië is het maken van ijs verspreid verder door Europa. In 1686 opende Francesco Procopio de Coltelli de eerste ijssalon in Parijs genaamd: Café Procope.
En nu smult iedereen van ijs!

Mijn favoriete ijs is softijs en vanille ijs.

 

Caprese

En als laatste hebben we één van de lekkerste voorgerechten, Caprese!

Caprese bestaat uit plakjes tomaat, mozzarella en soms blaadjes basilicum afgewisseld. Je doet er meestal wat olijfolie en wat zout overheen voor de goede smaak. Het kleur gebruik lijkt op de vlag van Italië.
Leuk toch!?

Maak jouw eigen website met JouwWeb